.

.

Tervehdys

En ole pyrkinyt esittämään mitään yhtenäistä maailmankuvaa, en ylipäänsä usko yhteen ainoaan oikeaan totuuteen; ainoastaan fundamentalistisen kristinuskon näkemyksistä ikuisine helvetteineen sanoudun irti täydellisesti.

Olin järjestänyt isäni hautajaiset, ollut kuusi vuotta vapaaehtoisena saattokodissa, ja lisäksi saattanut neljä rakasta kissaa viimeiselle matkalle, mutta mikään ei minua valmistanut siihen kun avopuolisoni, jonka kanssa olimme yhdessä lähes 19 vuotta, äkillisesti kuoli - en tiennyt kuoleman kohtaamisesta sitä ennen yhtään mitään! (Katso tässä blogissa kirjoitus "Muutosten aika")

Omia hautajaisiani olin suunnitellut parikymmentä vuotta, ja nyt kaikki turhat krumeluurit karisevat, sillä ei ole enää merkitystä. Läheisen kuolema riisuu ihmisen hyvin paljaaksi - on kuin kuoreni olisi murtunut. Koskaan en ole pelännyt kuolemaa niin vähän kuin nyt: niin paljon rakkaita on odottamassa!

Jenni Vartiaisen biisistä alla edesmennyt puolisoni tykkäsi, ja itse kykenin samaistumaan sen sanomaan täysin.

- Marko

(Ars Moriendi = kuolemisen taide; keskiajalla mm. kirjallisuutta, jossa käsiteltiin a) kuolemisen merkitystä elämässä, b) kuolemisen kokemista, valmistautumista biologiseen kuolemaan ja kuolevasta huolehtimiseen.)

Jenni Vartiainen: Suru on kunniavieras

24.11.12

ENKELIEN AJATUKSIA

Otteita Irene Johansonin kirjasta, "Enkelien ajatuksia ihmiskunnan nykyongelmiin; heidän viestiensä arvioimisen kyvyn kehittäminen." Suomen antroposofinen liitto 2011. Täydelliset selostukset kustakin asiasta voit lukea itse kirjasta - tässä vain makupaloja.

Elinluovutus

Periaatteessa elinten luovuttajalle ei ole kuolemanjälkeisessä elämässä mitään seurauksia, sillä eiväthän fyysistä kehoa kohdanneet toimenpiteet kosketa sielua ja ihmisen yksilöllisyyttä. Maailmassa on paljon ihmisiä, joilta sota tai vakava onnettomuus on vienyt tai tuhonnut jonkun kehon osan. Siitä huolimatta he voivat kulkea "säännönmukaisen" kuolemanjälkeisen tiensä. Ihmisen kuoltua sielu irtoaa täydellisesti ruumiista, myös silloin, kun kuolleen sydän on siirretty johonkin toiseen ihmiseen. Hänen sielunvoimansa kulkevat normaalin tien. Elimeen itseensä liittyy kuitenkin niiden omistajan yksilöllisyyden voimakkaasti leimaamia ominaisuuksia. Voitaisiin sanoa: Jokainen elin on tietyn henkilökohtaisen tähden vaikutuksen alainen, sillä on tietty leima, sillä on ikään kuin yksilöllisyyden värähtelyt. Nämä värähtelyt vaikuttavat elimen vastaanottajaan aivan tietyllä tasolla. On lähdettävä siitä, että tämä vaikutus ja se, että hän saa tietyn elimen, tapahtuu karmallisen tahdon mukaisesti. Lahjoitetun elimen ja vastaanottajan elimistön värähtelyjen välillä saattaa syntyä kitkaa niin ruumiin kuin sielunkin alueella. Se voidaan kuitenkin selvittää "karmallisella tasoitustyöllä". 

Abortti

Osa sieluista tietää jo edeltäkäsin, että niille tehdään abortti. Karmansa mukaisesti ne valitsevat vanhempansa jo kauan ennen hedelmöitymistä, kuten kaikkien muidenkin lasten kohdalla tapahtuu. Nämä sielut tietävät kuitenkin, että heillä ei ole mitään tai vain vähäisiä mahdollisuuksia nähdä päivänvalo ja syntyä ihmiseksi. Näiden sielujen inkarnoitumisaika äidin ruumiissa rajoittuu muutamaan viikkoon. Ne ovat toteuttaneet oman karmansa ja vanhempien karman. Niiden täytyy piirtää vain hyvin pieni piiri maan päälle ja ne ovat tehneet sen. Usein kyseessä ovat sielut, joita sitoo äitiin tai molempiin vanhempiin suuri rakkaus ja sen tähden ne ottavat kantaakseen tämän tien. Ne ovat jo edeltäkäsin tietoisia pian koittavasta lähdöstään. Ne näkevät vanhempia ympäröivistä värähtelyistä, henkisistä väreistä, että vanhemmat eivät halua ottaa niitä vastaan. Syntymättä laisinkaan maailmaan vaikuttavat ne usein vanhempien elämään hyvin voimakkaasti. Vaikutus vanhempien kohtaloon on pysyvä. Nämä sielut kulkevat hyvin lyhyen kuoleman jälkeisen tien. Ne itse ja kaikki tähän kohtaloon liittyvät henkiset olennot etsivät vanhempia, jotka ovat valmiita ottamaan ne vastaan.
Niille sieluille, joiden kohdalla abortti on etukäteen epävarma, on tilanne vaikeampi. Syntymättömän ihmisen tuska on sellaisissa aborteissa paljon suurempi, sillä hän on yhdessä enkelinsä kanssa valmistanut inkarnaatiotaan pitkän aikaa. He ovat sopineet elämänsuunnitelmastaan yhdessä heihin kohtalonomaisesti liittyneiden ihmisten enkelien kanssa. Näiden ihmisten kanssa heidän täytyy sovittaa tai kehittää eteenpäin jotain aikaisempiin elämänyhteyksiin liittyvää, tai etsiä uutta alkua. Abortti estää näitä ihmisiä toteuttamasta elämänsuunnitelmansa maan päällä. Lapsen karmaan hyökyy valtava pettymyksen ja surun aalto. Sellainen sielu tarvitsee paljon pidemmän ajan päästäkseen yli "äidin kohdussa vietetyn lyhyen elämän" aiheuttamasta pettymyksestä, sillä se ei ollut valmistetun elämänkulun mukainen. Myös tämä sielu löytää varavanhemmat, mutta vasta paljon pidemmän ajan kuluttua.

Äkillinen kuolema

Menettäessämme jonkun läheisen tasapainomme järkkyy äkillisesti. Selviämme ympäristössämme vain rajoitetusti. Meidän on löydettävä uudestaan suunta elämällemme. Meille tarjoutuu myös mahdollisuus aloittaa täysin uusi elämä. Kyseessä ei ole ainoastaan syntynyt aukko, sillä huomaamme ehkä miten voimakkaasti luotamme lähtenyt on muovannut meitä. Voimme kysyä: olenko todella sellainen, vai olenko ainoastaan sopeutunut? Saamme tilaisuuden muuttaa elämämme täysin. Tärkeä, vierellemme asetettu osa elämäämme on otettu pois. Nyt voimme luoda loimen uudestaan ja päättää itse, korvataanko tämä osa jollain toisella, vai minkälaiseksi uusi loimi muodostuu. 
Äkillisen kuoleman seurauksena ihmisen hengellä ei ole enää ruumista. Maan päälle jäänyt ihminen voi tehdä paljon poismenneen hyväksi, hänen pitäisi etsiä henkisesti tämän sielua, koska se harhailee kuolemaa seuraavien ensimmäisten päivien aikana vielä ympäriinsä. Hänen pitäisi kääntyä kuolleen puoleen ja selittää tälle, että sielun täytyy irrottautua Maasta. Tästä syystä myös perheenjäsenten täytyy päästää sielu irti. Rukousten avulla voidaan myös pyytää apua korkeammilta maailmoilta.

Joukkomurhat

Tämä ihmisten mielivallan aiheuttama kuolema ei ole kovinkaan mielivaltaista. Murhaaja ei yleensä ole enää itsensä herra. Hänet on riivattu ja häntä käytetään hyväksi. Uhrit järjestettiin jo aikaisemmin hänen ympärilleen niin kuin hämähäkin seitissä. Kuka järjestää uhrit? Kyseessä on karmallinen järjestely, mutta siitä huolimatta syntyy suuri epätasapaino, jonka tasoittaminen vaatii paljon voimia.

Nälkään kuolevat lapset

Näistä sieluista, joilta otetaan pois hengissä säilymisen ruumiillinen perusta, tulee "henkistyneitä". Ensin ruumiillinen ravinnon tarve kasvaa tavattoman suureksi, mutta sitten, tietystä vaiheesta lähtien, se muutuu hyvin pieneksi ja henkinen, inhimillisen hengen ylittävä, kasvaa. Nämä sielut uhrautuivat ihmiskunnan hyväksi.

AIDS

Aids on ristin varjossa. Siihen sairastuneet kulkevat kärsimystien, ristintien kuten Jeesus. He eivät kuitenkaan ota ristiä itselleen, he eivät kanna sitä, he kulkevat ristin päällä, risti on heidän tiensä. Kyseiset ihmiset erottuvat muista. He kuolevat muiden puolesta. He ottavat toisten syyllisyyden kannettavakseen. He kuolevat ihmiskunnan puolesta. He eivät ole syyllistyneet mihinkään. Heitä ei saa tuomita. He kantavat ihmiskunnan syyllisyyttä. 

Syyskuun 11. 2001

Hyökkäys kohdistui kapitalismin tunnukseen. Maailma on kuohuksissa. Oli kuitenkin todella tarpeen, että materialismin perustoja järkytettiin. Rudolf Steiner sanoi ihmisille, että materialismi on sairaus. Tämän terroriteon olisi pitänyt saada ihmiset miettimään asioita uudelta kannalta. Se kuuluu sairauden terapiaan. [...] Tämän tapahtuman jälkeen voisi tapahtua edistystä. Tapahtuma ei ollut korkeampien valtojen aiheuttama, mutta aika oli kypsä jonkin tapahtumiselle, jotain täytyi tapahtua.

Ei kommentteja:

Klikkaamalla banneria pääset kyseiselle sivulle:

Klikkaamalla banneria pääset kyseiselle sivulle:
(Mm. lemmikin hautajaiset, universalismi...)
Elämä. Ruumiin pilaantumisen estävä hengellinen etikka. Hautakirjoitus. Kaiverrusta kivessä. Osoittaa kuolemalla hankittujen hyveiden taannehtivan vaikutuksen.
(Ambrose Bierce: Laajennettu Saatanan sanakirja)